Friday, March 21, 2014

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah

Assalamualaikum,

          Apa khabar semua?? Lama da rasa xposting dalam BM...perkataan pun ntah ape2 je...bercampur baur dah...muahahaha ni akibat nye xpraktik kan bahasa melayu....mai hr ni kita memperkasakan bahasa jiwa bangsa.....kikikiki Jadi, hari ni nak memporet sikit nak melempias segala bebanan dalam hati nih.....bertatih-tatih untuk menyeimbangkan bahasa melayu dan english...so, kalau rasa menyampah baca tu sorry laa yer....saya sedang dan akan terus mencuba sedaya upaya....(^_^)

          Jadi malam tadi sebelum tidur, kina dengar lagu tu atas tu...."Ku Pinang Kau Dengan Bismillah" dinyanyikan oleh saya punya artis kesayangan Pasha Ungu dan Rossa. Memang minat sangat lah dengan dieorang berdua ni. Dari sekolah menengah tu sejak tingkatan 3 lagi. Dah 10 tahun berlalu tapi suara dieorang tetap di hatiku....cewahhhh! (^_^) Punya lah feeling dengar lagu ni sampai ulang puluh-puluh kali tuh. Tapi maaf ye, kina belum nak kawin lagi walaupun sangat berhajat untuk berkahwin....hahaha.

       Kebanyakan kawan - kawan kina dah kahwin, tapi yang betul-betul rapat atau pernah rapat dengan kina baru ada dua orang laa. Geng-geng single lagi nih...hahahaha Kawan-kawan masa belajar dekat kolej matrikulasi perak dulu, ada sorang dah kahwin siap da berisi da pun. Kepada Atika Akma, selamat mengandung....harap si ibu dan baby nye sihat sentiasa ye. Lama giler da xjumpa walaupun ko mengajar kat sarawak. Ko jauh sangat dalam-dalam tempat ko mengajar. Tak mampu den nak gi....huhuhu
sweet kan married couple ni....semoga berbahagia hingga 
akhir hayat korang berdua....(^_^)


       Kepada roomate yang rapat giler babeng masa matrikulasi, Cik Erni Nur Nasuha kte, dah jadi tunang orang da sekarang.....haha Hujung tahun ni majlis dia, kina nak sangat2 pergi. Jadi dok usha2 tiket jugak ni, kot2 ada yang murah....kalau xde pun mintak mummy dan daddy belanja....oh, please please please...(^_<) Tak sangka nasuha nak kawin dah, mesti happy giler dia menghitung hari....hahaha kina pun xsabar nak tengok kawan kesayangan kina ni bersanding...suka duka masa kat matrik xkan ku lupakan ye nasuha....hahaha kina pulak??
Gorgeous giler kan nasuha time bertunang ni??
love her, cepat2 laaa kawin xsabar nak gi ni...(^_^) 

          Dan kina pulak xtahu bila nak kahwin....calon pun tak de...nak kahwin macam mana nih?? Mak cerita yang dia kahwin dengan ayah masa umur 24. Tapi sekarang kina dah 24 dah ni....tak kahwin lagi ape cer ni?? Mummy, bukan kina tak nak kahwin tapi nobody wants me....uwaaaa!! Alahai, kesian pulak dengan diri sendiri...bercinta daa berkali2 tapi bila daa part nak kahwin tu takde lak yang nak....happa lah, baik tak yah bercinta kan....hhuhuhuhu takpe2, luas pemandangan banyak pemgalaman...betul ke ni??...hahaha

         Tapi yang pasti nya, "the six girls" panggilan yang kina reka sendiri untuk geng2 masa kat UMK dulu xde sorang pun yang kahwin lagi....bertunang pun belum...whewwww! xdelah rasa single sorang2 kan...hahaha kina patut cadangkan kteorg ambil gambar sebelum jadi bini orang kan. Sapelah yang akan pecah rekod dulu ni. Memandangkan kina yang paling muda antara the geng, mungkin kah kina yang terakhir??? (0_o!!)

          Memandangkan dah banyak kali gagal dalam bercinta, so kina malas dah nak pikir tentang tu. Kalau ada yang nak, silakan lah ber'interview' dengan mak dan ayah kina...senang citer kan?? tak payah susah payah nak bercinta nanti lepas kahwin boleh laaa nak bercinta bagai nak rak kan...rak buku pun boleh...muahahahaha kawan2 yang prihatin, minta kina berkawan2 laaa dengan bujang2 kan...boleh laaa kot, tapi bila pikir lagi dalam2, mesti kina takut....takut benda yang sama berulang lagi...flow dia mesti macam ni....seriouly sama dah 3 4 kali dah...(kantoi lak slalu bercinta...gegege)

Berkawan---->Kawan Special---->Girlfriend---->Berjauhan---->Breakup(alasan sebab family)

        So sampai sekarang rasa dah fedup dah.....bagi xnak kecewakan kengkawan, kina berkawan je lah...mane tau kan, jodoh ada di situ....cewahhh, mengharap sangat laa tu... :-p  korang yang baca post ni patut dengar lagu tu smabil2 baca...baru sampai feelings tu....ok lah banyak dah memporet di sini....padahal xpenting pun....haaaa, saje nak luah perasaan....huhuhu jumpa len kali ye....ADOISZZZZ~~~

Tulus ikhlas,

KINA

#atika n nasuha, aku curik pic korang kat fb....LOL!   (^_^)

4 comments:

  1. xda sorang lagi kan kelas kita dah kahwin kecuali azi. hehe.


    asrul

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...betul lah adi.....kte suma suka membujang dulu....agak2 duit dah berkepuk2 dalam poket br arr kahwin....(^_^)

      Delete
  2. I'm 28 and still unattached. Kawan2 semua kiri kanan depan belakang tepi semua sdh either kahwin or tunang. Haish perhaps jodoh kita ni stuck in traffick jam kot? Tu yg lambat skit. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe u r right phoebe....the 'right prince' still hiding himself...hahaha

      Delete