Thursday, April 28, 2011

penghargaan buat teman2


assalamualaikum.......post kali ni dedikasi buat teman2 ku yg selama ini telah berjuang bersama ku........

wlupn seharusnya lepas exam aku berasa gembira kerana bebas dr tekanan study, tp hakikat nya aku ditimpa kesengsaraan jiwa n perasaan akibat putus cinta.........mmg ramai yg kata, pts cinta je kot........bg org lain mgkn ini perkara kecil, tp tidak bg aku.............pd aku cinta bkn stkt mainan perasaan, tp lebih dr tu.............cinta adalah satu kehidupan.........perkara yg plg indah di dunia adlh cinta, n perkara yg plg menyakitkan di dunia juga adlh cinta............

sesetengah org mgkn bleh melupakan cinta nya begitu saja..........lain org lain cara nya.............bgtu juga dgn diriku...........bkn mudah utk aku melupakn sebuah cinta...........sepjg bbrpa hr ni aku kemurungan, kesedihan, rs mcm merana sgt2............aku hmpir lupa diri aku yg sbnr..........hmpir hanyut dlm arus kesedihan............tp kwn2 aku dtg menyelamatkn aku dr trus hanyut dlm arus ini...........

mse aku sdg hangat brcinta......aku jrg kuar ngn korg..........jrg spend mse lepak2 ngn korg..........msti korg terasa hti ngn aku.......tp ble aku ditinggalkn mcm ni.......jatuh smpai xmampu bangun sndri........korg dtg tolg angkatkn aku.........saat2 aku menangis, korg dtg lapkn air mata aku yg dh mcm air terjun........korg wat lawak ble aku muram, wlupn aku xketawa ckit pun malahan brtmbh2 nangis, korg ttp gak wat lawak tu.........

korg bg smgt kat aku.......nasihat mcm2 lg..........hr2 aku kne dgr khutbah cinta dr korg sume...........huhuhu wlupn pd mula nya amat pyh utk aku menerima hakikat yg brlaku............tp disebabkn da kne bsuh otak ni hr2, aku sedikit sebyk bleh menerima kenyataan yg aku telah ditinggalkn...........mmg pedih sgt2 aku rs.............smpaikn aku menangis kat court futsal tu xmalu2 ag da..........nsb baik kuar air mata je, klu kuar bunyi wat malu aku je...........

buat abang2 n akak2 sekuliah sekalian, trime ksh byk2..............korg g sane cni, aku ikt jgk...........blik pg2 buta pun aku ikt jgk.............nsb ade korg sume jaga aku spjg mse ni.............klu xde korg, ntah apelah jd ngn aku.................mgkn aku akn wat perkara yg bodoh n yg xsepatut nye.........trime ksh tmnkn aku pg mkn, tmnkn aku pg bli brg, tmnkn aku g jln2...............klu korg xde, sume nye aku kne g sndri sorg2.........tmbh ag ngn jiwa trluka ntah apelah akn aku buat........

korg sume da mcm abang long n kak ngah aku kat rmh tu..........sume ni aku xdpt pun kat rmh.........mgkn sbb dieorg anggap aku msh kcik, n xtau ape itu cinta............jd dieorg xdedahkn kat aku pun..........n mgkn dieorg xde pengalaman mcm aku ni..........dgn pengalaman yg korg sume ade, n korg ceritakan kat aku..........aku rs betapa dunia ni luas...........rs mcm xnk balik.........klu balik aku xdpt pengalaman yg aku ade skrg.........(^_^)

mgkn sbb tu aku ni lmbt nk matured.........hehehe ape2 pun trime ksh kat korg sume..........kerana mengajar aku jd matured........jgn ajar aku plik2 tau........siap arr korg....kikikiki xlme ag nk abs dh.........aku msti rndu kat akak2 n abg2 ni sume..........kdg2 aku rs ade hikmah nye jgk ble aku jd stdnt plg muda dlm kuliah............n aku sgt bgga ade kengkawan yg prihatin yg dh jd mcm kakak n abang pd aku.........

aku rs da pnat da dgn cinta...........sbb da brkali2 aku dikecewakn oleh cinta........tinggalkn oleh org yg sgt aku cintai.............sbnr nye aku da set dlm mind aku n hti aku..........andai aku jth cinta lagi slps dikecewakn dlu, aku akn jd kn ia sbg yg terakhir dlm hidup aku.........aku akn setia hanya pd die je...........n menyayangi die je.........tp aku sgt xsgka, prkra yg same trjadi lg...........aku dikecewakn n ditinggalkn oleh cinta...........mgkn sbb tu kali ni aku terasa sgt2 sedih n kecewa.......smpaikn aku xbleh nk terima hakikat yg sbnr..........

mgkn mse nye da tiba..........utk aku berubah mnjd diri aku yg lain..........bkn diri aku yg skrg.......aku nk ttp pntu hti aku serapat2nya..........sbb klu ia renggang, mudah utk aku buka peluang utk org msok n akhir nye aku jgk yg akn dikecewakn.........aku nk melupakn erti cinta........mgkn aku akn cmburu melihat org lain@melihat die bhgia brsama org lain..........tp aku tau n sedar aku kne terima hakikat tu.,......aku kne jd seorg yg kuat terutama hati aku ni yg sgt lmh lmbik.......

aku tau sume ni akn memakan mse..........die....mane mgkn utk aku lupakn........aku tau hati aku yg sbnr, n aku xmampu menipu diri sndri.........memang....smpai skrg aku msh sgt syg kn die........cintakn die......n trsgt rndu akn dirinya........tentang die pulak??......aku xtau adakah die juga msh mempunyai rs sprti yg aku rs.........mgkn ya@mgkn tidak...hanya die je yg tahu.........

tentang perasaan ni........aku nk smpn baik2 dlm kotak hti aku.........sbb aku tau ape yg aku dh set sblm ni...........wlupn pengakhiran nye adalah perpisahan, aku nk smpn perasaan ini.........jodoh prtemuan ditangan Allah........kte hanya merancang, Allah yg menentukn...........ckup laa ini yg terakhir buat ku...........yg lain aku serah kn pd Allah........klu mmg jodoh kteorg, pasti akn brsatu jgk nnt......

skrg aku nk tmpukn dgn krjaya aku...........aku harus menyibukn diri aku dgn krje.........kerja akn membntu aku utk mengalihkn fikiran aku drpd brfikir ttg kekecewaan n luka yg aku alami............biarlah otak aku n fizikal aku pnat dgn krje drpd penat memikirkn ttg cinta yg xkesampaian..........sekurg2 nye krjaya akn memberikn aku pulangan........smga setiap ape yg aku krja kn akn diberkati............

skali lagi trime ksh wat kengkawan ye.........wlupn blik lmbt smpai pg, korg ttp jga aku ngn baik........bak kate korg, "tu br dewasa namanya....hahaha"...........bengong laaa.....;p nnt sem dpn jmpe ag tau kne plan btol2 utk alumni kte nnt.........adioszz(^_^)

2 comments:

  1. ada budak perasan mudaaaaaaa laaaaa.....hahaha...rilex la....kita msih muda remaja..enjoy the life..hehehe...

    ReplyDelete
  2. heheh aq tmsuk skali x....hahaha

    ReplyDelete