Saturday, February 19, 2011

found something


emmmm...setelah menggodey2 fb...terjmpe lah sesuatu.....agak terbaru gak.....ni ttg die...die kate die mntk gmbr bdk tu...sy tau laa bdk tu cntk...n bdk tu jgk ex die kn.......bkn sy nk fikir ape2....tp instinct sy kuat mengate kn ade smthg antra mrke.....ni yg wat sy cdeh ni.....bkn ke ptt nye ape yg lps tu biar laa lps.....skrg kn msg2 dh ade kn.....so dieorg nk ape ag?........msh ade perasaan ey antra mrke?....abs sy ni ape?......pd sy,klu dh xde hbgn tu wat laa cara xde dh...ni x.....siap mntk2 gmbr tu ape kes bro?.......cube letak kn diri pd tmpt org lain....klu laaa sy wt die gtu,ape perasaan die?......die xjelez ke?.....menipu laa klu die xjelez....die xkn rs ade smthg ke?......klu dieorg xpenah ade hbgn xpe....mslh nye dieorg da prnh bersama kn?....so??...sy tau laa sy penjelez sgt kn.....klu org tu jujur sy xkn jelez mcm ni tau.....mcm ade sesuatu disebalik nye yg sy xtahu.......klu sy wat don know je kn mcm org bodoh je sy kn xtau ape yg jd.....emmmm.....nmpk nye sy kne kurg kn melihat2 n exploring ni.....klu xntah lg byk yg sy akn jmpe.....br je smbuh da tercalar blik hati ni......adoiii

pesanan buat diri sndri:
# kina kne byk bersabar ye
# elak kn melihat bnde2 yg bleh mendatangkn kejelesan mu
# buat la krje2@sibuk kn diri spy kina leh lupekn ttg perkara yg menjeleskn tu
# byk kn wat solat hajat mntk ditenangkn jiwa
# bc Al-Quran n Yasin selalu utk mendapatkn ketenangan
# slalu2 laa call family,sbb ape2 pun family jgk yg akn support
# hangout dgn kengkawan utk cheer up ur feelings

kpd diri sy sndri...sy jgk nk nsht kn spy menghargai ape yg ade....mgkn skrg sy nmpk die dpn mata sy sng hti,tp nnt ble da xde dpn mata br rasai ape itu kehilangan.......mgkn skrg die baik n jga sy, klu gado pun die ttp ade utk bersama...klu kina rs kina berada di zon selesa,mgkn tu satu tanggapan yg kurg baik......manusia ni bleh dtg n pergi begitu je.......melainkn klu die btol2 menghargai seseorg dlm kehidupan die...jd hargai lah ape yg kina ade skrg......ble da terlps dr genggaman,br kina akn tau betapa pntg nye kita menghargai kewujudan die dlm hidup kita........

hmmm....ble da nsht kn diri sendiri mcm ni......terasa lega pulak.....hti yg asal nye jelez,kcik hti,terluka da ade baik ckit......mgkn ni sebahagian ujian dlm hbgn n kehidupan sy.....nk menguji sejaoh mane sy bleh mengawal perasaan n mcm mane sy berdepan dgn mslh mcm ni......pd sy, klu bleh sy xnk menyusahkn pihak lain sbb konflik tu berlaku dlm diri sy....so bnde nye antra sy n diri sy......pd die pkra mcm ni xslh,klu die rs slh xkn die nk buat kn.....bnde mcm ni kte kne selami hti kte sndri.....sejaoh mane kte jujur n ikhlas dgn seseorg......beringat lah....dunia ni bulat,what turn around comes around.....

4 comments:

  1. ololo..sabar jak la..ktk pat sabar kali. mun kmk dah pangkong2 dah palak nya. haha.. saba jak, nya akan sedar juak bah kelak..no one is better than u..^^

    ReplyDelete
  2. hahaha....gengster wak tak mok pangkong palak urang....hohoho yalah tek,i'll juz be patient....well,what goes around comes around...tol x mingming?....(^_^)

    ReplyDelete
  3. i got 1 advice acording wat i red ur post.... y dont u ask him.... ask what? ask what things that cirling around ur mind n heart...
    may b u had heard story about... a person that give reason want to concentrte to his/her life, her/his work/job or may b study...
    but in silence he/she got secret... that u never been expected... that u r going to lose he/she.....
    juz a idea not force...

    ReplyDelete