Saturday, February 26, 2011

bila diri xdihargai

assalamualaikum....(^_^)
pg ni cuace agak mendung ckit....menyuram kn hti sy plak.....br trpikir nk g sidai bj kat bwh.....mcm mane ni?...huhuhu anyway, pg ni sy nk berkgsi pndpt ttg tjuk di ats....hahahhaa pernahkah anda sume rs diri anda tak dihargai?......adakah anda ckup mghargai seseorg di sisi anda?........

Saya plak???.........(^_^) sy xde laa nk bongkak mengatakn ye pun bgtu tidak.....sy sntiasa terus mencuba utk mghargai sume yg ade disekeliling sy...terutama org yg tersyg....;) tp kdg2 manusia mudah leka kn....bgtu jgk dgn sy....
Sy ske mempamerkn ape yg sy rs....gmbira....sdeh...kcwe...tkt....perasaan sy mudah terpncar pd wajah dan tingkah laku sy.......sy slalu nk buat sesuatu pd org yg sy syg spy die sedar n tau yg sy amat menyayangi die dan mghargai kehadiran die.....

Tp die malu klu sy buat mcm tu....klu bleh die xnk org tgk....nnt org kate kteorg ni mengada2......adakala nye sy rs kehadiran sy xdihargai......adakah sy hanya utk sementra wktu?....tu sy xtau....sbb dlm hti hanya diri sndri yg tahu....
Kdg2 sy terpikir, adakah die btol2 serious dlm hbgn ni@pun skdr mengubati hti yg terluka disebabkan org sblm nye?......tp sy yakin die menyayangi sy seikhlas nye......sy rs berterima ksh pd die kerana sudi bersama sy....sy pun syg sgt2 kat die.....(^_^)

Korg pulak mcm mane?....slalu rs xdihargai ke?....@pun korg yg xmghargai org lain ni??....hehehehe ape pndpt korg ttg org disisi korg skrg?.......sape dia pd korg?....pntg@xpntg?.....tye pd diri korg ye......kdg2 kte perlu muhasabah diri.......fikir balik ape yg kte telah buat......jika ade kesalahan2 yg kte da buat tnpa pengetahuan die....mntk laa maaf......sbb dunia ni bulat......tkt nnt silap hr bulan ape kesalahan yg kte da buat kat org lain,trjadi pd diri kte pulak.....bahaya2......;p

Kesimpulan dlm perbincangan hr ni, ia terpulang pd individu itu sndri......hehehehe mghargai@dihargai is smthg yg abstrak.......so, biar la kte ikhlas dlm setiap ape yg kte buat.....trpulg pd individu tu laa nk mghargai ke@nk sntiasa dihargai ke x.........sbb ble kte da kehilangan org tu dlm hdup kte, br kte sdar sejaoh mane org tu pntg dlm hdup kte.....hargai laaa org tersayang terutama ibu bapa anda.......tmn istimewa n kengkawan2 anda sume.....(^_^)


#sila tggl kn komen ye....thanks everyone..(^_^)

4 comments:

  1. Sebenarnnya, kalau rapat sangat macam orang tengok rasa tak selesa juga.

    Orang lelaki pun tak selesa kalau sulu ati dia wat gitu.

    ReplyDelete
  2. ooo...yeke adi??.....okey2,thanks sbb bg komen...(^_^)

    ReplyDelete
  3. xpe...redaha je dengan segalanya..andai telah tersurat kamu untuknya..maka kamu hanya untuk die..yakin la dengan segala ketentuan Allah....percaya la dengan segala janji2 Allah....cewah...cm ustazah gitu komennya...

    ReplyDelete
  4. always give n t8..
    jgn mnghrp terlalu tinggi sbb nnti kita akan kecewa..
    ckp skadar kite mghrp sesuatu yg kita tau dia boleh lakukannya.. (:

    ReplyDelete